Szent Mihály-napi Betakarító ünnep

2023. szeptember 28-án a Laky Demeter Premontrei Általános Iskola részvételével Rezi Község Önkormányzata Szent Mihály-napi Betakarító ünnepet rendezett.

Az ünnep már délelőtt megkezdődött az iskola udvarán, ahol a gyermekek portékáikat kipakolva fabatkáért árusították termékeiket. Árultak: palacsintát, süteményt, valamint gyermeki kincseket. A vásári forgatagot színesítette a JÖVENDŐMONDÓ jelenléte. Minden tanuló lelkesen kivette a részét a vásározásból, és boldogan, sikerélménnyel telve zárták le a “piacozást”.

Ebéd után a diákok a Laky Demeter Turistaház udvarán közösen a szülőkkel és a tanárokkal Bográcsos főzőversenyen vettek részt, majd a Parasztolimpián próbálhatták ki ügyességüket.

15.00 órakor kezdődő kulturális bemutatón az iskola diákjai vásári jelenetet adtak elő, majd Kiss Gy. László Liszt Ferenc díjas tárogatóművész és Agárdi Szilvia énekesnő (Iskolánk volt tanulója) előadását nézhették meg.

Az egésznapos vidám program és a közös munka összekovácsolta a tanulói közösségeket, valamint erősítette a szülő-diák-tanár kapcsolatot is.