2021. június 28-tól július 2-ig tanulóink számára hittantábort szervezhettünk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával az EKCP-KP-1-2021/1-000570 pályázat keretében, mely 24 diák és napokra beosztva összesen 8 nevelő részvételével valósult meg.

A tábor egyik fénypontjaként emlékszünk vissza a “Rád találtam” dicsőítő csoport 5 tagja és Nyéky Kálmán plébános által vezetett lelki napra.

Másik kiemelkedő élményünk a pályázati támogatásból tervezett buszos-gyalogos zarándoklat volt a tábor zárónapján, július 2-án a Nagykapornak melletti Remetekertbe. Diákjaink az egész buszutazás alatt a tábor folyamán tanult gitáros énekeket énekelték.

Mivel a zarándoklat éppen Sarlós Boldogasszony ünnepére esett, a kézműves foglalkozások során, Molnár Imola festőművész irányítása alatt a pályázati támogatásból vásárolt eszközökkel festett ikonok közül a Mária és Erzsébet találkozását ábrázoló közös alkotást ajándékoztuk Tódor Szabolcs búcsúszentlászlói esperes-plébánosnak, aki a remetekerti erdő közepén bográcsos gulyáslevessel és pogácsával vendégelte meg a táborozókat. 

A lelkinapon és kirándulásokon kívül sok játékkal, kézműveskedéssel, barátság-karkötők készítésével telte az idő.